Risotto Tante Door worst

Een heerlijke risotto met champignons en Parmezaanse kaas, de Tante Door tuinkruiden worstjes maken het geheel compleet!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Tante Door tuinkruiden worsten
  • 200 g kastanje champignons
  • 700 ml kippenouillon
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml droge witte wijn
  • 250 g risotto rijst
  • Peper & zout
  • Klontje boter
  • 2 tenen knoflook
  • Rucola
  • 1 ui

Benodigdheden: Koekenpan en kookpan

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #tantedoorkip!

Tante Door stempel

Bereidingswijze

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Hak de champignons en bak ze kort in een koekenpan. Snipper de ui en rasp de knoflook, voeg deze toe aan de champignons en bak nog 3 minuten mee.
  2. Meng de risotto rijst door de groenten. Bak ze glazig. Zet het vuur lager en schep een lepel bouillon bij de rijst. Schep zodra de bouillon geabsorbeerd is een nieuwe pollepel vocht bij de rijst. Herhaal dit tot de bouillon op is. Blijf constant roeren.
  3. Bak intussen de Tante Door tuinkruiden worsten in een koekenpan totdat ze krokant zijn van buiten en gaar van binnen.
  4. Voeg als de risotto bijna klaar is 2/3 van de Parmezaanse kaas en een klontje boter toe, laat dit nog 3 minuten doorwarmen.
  5. Garneer de risotto met het restant Parmezaanse kaas en de rucola. Serveer de risotto met de Tante Door tuinkruiden worsten.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *